daka secanim arbejder

Daka SecAnim er garant for veterinær sikkerhed

Det danske fødevaresystem er i verdensklasse og eksporterer fødevarer til hele verden, hvilket man som dansker kan være stolt af. Der er styr på processerne og sikkerheden fra stald til tallerken og derfor kan den enkelte landmand i Danmark afsætte sine animalske produkter til et internationalt marked.

Det sikkerhedsniveau vi har i den danske landbrugs- og fødevaresektor, er ikke en selvfølge. Det skyldes et stærkt samarbejde på tværs af landbrugets værdikæder. Vi indgår i et fælles integreret system, hvor samarbejder og vidensdeling er afgørende for den internationale succes. Vi står alle med et ansvar for, at vores produktion håndteres sikkert – også når vi skal håndtere vores døde dyr.

Vi står sammen om sikkerheden

Veterinærsikkerhed er vigtigt for, at vores samlede animalske fødevaresystem effektivt kan opretholde sin produktion, såvel som for vores evne til at afsætte vores fødevare internationalt. Myndighederne fra de store eksportmarkeder i Kina, Thailand, USA og Rusland vurderer også effektiviteten af de veterinære sikkerhedssystemer i Danmark. Daka SecAnim er en naturlig del af denne vurdering, da vi står klar med kriseberedskab og Daka SecAnim på en sikker måde kan indsamle og bortskaffe døde produktionsdyr og dermed sikre minimering af sygdomsspredning.

Fem kritiske sikkerhedsparametre

Dakas arbejde med afhentning og håndtering af animalske biprodukter og døde dyr er en central funktion i opretholdelsen af den veterinære sikkerhed. Herunder er de fem vigtigste sikkerhedsparametre, som du får gavn af som kunde hos Daka SecAnim:

1. Hurtig afhentning

Vores dynamiske ruteplanlægning sikrer at vi kan hente mellem 20 og 30 % af tilmeldingerne samme dag.

2. Vask og desinfiktion af transportmateriel efter hver tur

Hver gang et læs afleveres, vaskes og desinficeres transportmateriellet, hjul  og klo.

3. Online med Myndighederne

Via det Centrale Husdyrbrugs Register (CHR) modtages løbende opdateringer om besætningsstatus, så besætninger konstateret smittet får afhentet sidst.

4. Servicering af hele landet

Vi servicerer hele Danmark til ensartede priser, hvilket giver mulighed for, at et højt sikkerhedsniveau er tilgængeligt for alle.

5. Deltagelse i Danmarks Veterinære beredskab

Vores produktions-kapacitet og størrelse på lastbil-flåde, giver fleksibilitet og hurtig reaktionshastighed ved smitteudbrud

Vores danske fødevaresystem og kødproduktion er blandt den absolutte elite på verdensplan, på alle tænkelige parametre. Det er ikke kun landbrugets dygtighed, men i lige så høj grad vores fælles troværdighed, gennemsigtighed og samhørighed, der gør vores landbrugsvarer eftertragtede på det globale marked.Derfor skal vi værne om vores sikkerhedsprocedurer.

Tilbage til Råd & vejledning

Kontakt

råd og vejledning
Landmandskonsulent

Lars Jørgen Nielsen

E-Mail: ljn@daka.dk
Telefon: +45 5156 4092
Mobil: +45 5156 4692