vejledning og råd om kadaverkapper til daka secanim

Råd & vejledning

Find inspiration, vejledning og historier som giver indblik i den service som Daka SecAnim tilbyder til håndteringen af døde produktionsdyr.

5 gode råd om tilmelding og afhentning

Har du udfordringer med tildeling af fordærvelsesgebyrer, og ønsker du, som de fleste andre landmænd, at optimere håndtering og økonomi omkring den uundgåelige reststrøm af døde dyr fra din husdyrproduktion?

Vores landmandskonsulent Lars Jørgen Nielsens gennemgår her nogle generelle anbefalinger, du med fordel kan fokusere på, hvis du vil reducere antallet af fordærvelsesgebyrer i din produktion.

Læs mere om vores gode råd lige her.

Tips til en god afhentningsplads

Afhentningspladsen er der, vi hos Daka SecAnim møder din produktion og vores daglige samarbejde tager sit udgangspunkt. Derfor betyder en god afhentningsplads, at vi hos Daka SecAnim hurtigt, effektivt og så skånsomt som muligt, kan afhente dine døde dyr.

Læs med her, og få vores tips til en velindrettet afhentningsplads.

En chaufførs syn på afhentningspladsen

Din afhentningsplads er ikke kun et sted, du og dine medarbejdere bruger i det daglige. Daka SecAnims chauffører, der kører landet over i de røde lastbiler, besøger mange af de danske afhentningspladser dagligt. Derfor ved Daka SecAnims chauffører om nogen, hvilke tiltag der gør en god afhentningsplads.

Læs mere om gode afhentningspladser her.

Fra døde dyr til biodiesel

Når Daka SecAnim afhenter døde dyr landet over, bliver dyrenes fedt lavet om til biodiesel. Biodiesel inddeles i to kategorier: 1.- og 2. generationsbiodiesel. 1. generations biodiesel er baseret på biomasse fra primærafgrøder (plantebaseret) til biodiesel. Daka laver 2. generationsbiodiesel, baseret på affaldsprodukter fra fødevareproduktionen, primært animalsk fedt fra husdyrproduktionen.

Læs med om biodiesel fra Daka SecAnim her.

Daka SecAnim er garant for veterinær sikkerhed

Det danske fødevaresystem er i verdensklasse og eksporterer fødevarer til hele verden, hvilket man som dansker kan være stolt af. Der er styr på processerne og sikkerheden fra stald til tallerken og derfor kan den enkelte landmand i Danmark afsætte sine animalske produkter til et internationalt marked.

Det sikkerhedsniveau vi har i den danske landbrugs- og fødevaresektor, er ikke en selvfølge. Det skyldes et stærkt samarbejde på tværs af landbrugets værdikæder. Vi indgår i et fælles integreret system, hvor samarbejder og vidensdeling er afgørende for den internationale succes. Vi står alle med et ansvar for, at vores produktion håndteres sikkert – også når vi skal håndtere vores døde dyr.

Læs mere om veterinær sikkerhed her.

Undervisningsmateriale

Vi har et fælles ansvar for, at håndteringen af døde dyr i landbruget foregår på den mest hensigtsmæssige måde.

Derfor har Daka SecAnim udarbejdet noget undervisningsmateriale, som kan anvendes til undervisning af staldpersonale i god håndtering af døde dyr. Det samlede materiale indbefatter en præsentation, der er tiltænkt fremvisning til medarbejdere, samt et understøttende dokument, som indeholder væsentlige uddybninger af de pointer, der fremføres i præsentationen.

Find alt vores undervisningsmateriale her.

Chaufførhistorier fra dit område

Din afhentningsplads skal ikke kun indrettes, så der tager hensyn til arbejdsgangen på bedriften, forbipasserende og de døde dyr, der skal holdes så friske og tørre som muligt. Den skal også tage hensyn til chaufføren, som skal læsse dyrene op på vognen. Har du nogensinde tænkt over, hvordan din afhentningsplads fremstår overfor din lokale Daka chauffør?

Vi har taget en snak med en chauffør, for at få indsigt i, hvordan dem der henter dine døde dyr mener, en god afhentningsplads ser ud.

Find chaufførhistorien fra dit område her.

Kontakt

råd og vejledning
Landmandskonsulent

Lars Jørgen Nielsen

E-Mail: ljn@daka.dk
Telefon: +45 7928 4692
Mobil: +45 5156 4692