mark med køer

Chaufførhistorier fra dit område

Din afhentningsplads skal ikke kun indrettes, så der tager hensyn til arbejdsgangen på bedriften, forbipasserende og de døde dyr, der skal holdes så friske og tørre som muligt. Den skal også tage hensyn til chaufføren, som skal læsse dyrene op på vognen. Har du nogensinde tænkt over, hvordan din afhentningsplads fremstår overfor din lokale Daka chauffør?

Vi har taget en snak med en chauffør, for at få indsigt i, hvordan dem der henter dine døde dyr mener, en god afhentningsplads ser ud.

Nordjylland: Chauffør overtog rute og kom i snak med de lokale landmænd

Det er nogle gange en kamp mod tiden at nå rundt til de omkring 50 stop på ruten, som en almindelig arbejdsdag byder på. Alligevel tager chauffør Kennet Karlsen sig tid til at tale med landmændene, når han afhenter deres døde dyr.

Sjælland & Fyn: Chauffør roser landmænd: ”En lille indsats, letter mit arbejde rigtig meget”

Landmænd på Sjælland, der får afhentet dyr af Daka, kan som regel møde Jacob Pilegaard eller hans far John Pilegaard, når de henter dyr for Daka i denne landsdel. Snart bliver deres rute udvidet til også at dække hele Fyn.

 

Sydvestjylland: Chauffør gennem 30 år til landmænd: ”Husk, der også er nogen, der skal køre bag mig”

Dakas chauffører afhenter døde dyr på mellem 30 og 100 bedrifter om dagen. De mange besøg giver en særlig erfaring med indretningen af afhentningspladser, men også mødet med offentligheden, når dyrene skal fragtes til recirkulering hos Daka SecAnim.

 

Sydøstjylland: Mellem Tønder og Vojens – chauffør finder vej bedre end GPS’en

Til sommer er det 18 år siden, at lastbilchauffør Tommy Andersen satte sig bag rettet og kørte sin første rute for at afhente dyr for Daka. Landmændene er blevet gode til både at skabe gode tilkørselsveje og til at tilmelde dyr, fortæller han.

Kontakt

råd og vejledning
Landsmandskonsulent

Lars Jørgen Nielsen

E-Mail: ljn@daka.dk
Telefon: +45 7928 4692
Mobil: +45 5156 4692