Guide til håndtering af containere

Anvender du container til opbevaring og udlevering af dine døde dyr?

Herunder har vi samlet 4 gode råd til optimal anvendelse af disse containere.

1. Containeren skal være i god stand

Containeren skal være hel og lukket af for ådselædende dyr. Tjek derfor løbende hjul og låg.

2. Overfyld ikke containeren

Døde dyr udvider sig i varmen. Derfor skal man altid have bufferplads i containeren. Fylder man containeren helt til kanten, risikerer man at den ’skummer over’. Det skaber en øget smitterisiko, som vi alle skal bidrage til at undgå.

3. Placer containeren korrekt

Dine containere skal placeres på et plant og jævnt underlag. Dertil skal containerne gerne være placeret minimum 30 cm. fra hegn, væg eller en anden container, så kloen på Dakas lastbiler kan foldes om containeren. Hvis der ikke er plads, er chaufføren nødsaget til at flytte containeren for at få fat og det øger risikoen for, at containeren beskadiges eller væltes. Containere placeres gerne i nærhed af de øvrige døde dyr, så kloen kan nå både containere og kadaverkapper – gerne indenfor 1-2 meter af hinanden.

4. Opbevar containeren på køl

I mange tilfælde vil det være nødvendigt at opbevare containere i kølecontainer under fyldning, da det ofte kan strække sig over flere dage at fylde en container. Alternativt kan du med fordel opbevare de døde fjerkræ i eksempelvis en kummefryser, indtil du mener, at der er nok til en afhentning.

Kontakt

råd og vejledning
Landmandskonsulent

Lars Jørgen Nielsen

E-Mail: ljn@daka.dk
Telefon: +45 7928 4692
Mobil: +45 5156 4692