En chaufførs syn på afhentningspladsen

Din afhentningsplads er ikke kun et sted, du og dine medarbejdere bruger i det daglige. Daka SecAnims chauffører, der kører landet over i de røde lastbiler, besøger mange af de danske afhentningspladser dagligt. Derfor ved Daka SecAnims chauffører om nogen, hvilke tiltag der gør en god afhentningsplads.

Mød din Chauffør

En af de chauffører der dagligt kører ud og henter døde dyr i det danske rige, er Thomas Tirsbæk. Han er glad for sit arbejde, da friheden er stor, og også noget større end i andre chaufførjobs.

”Jeg har kørt med meget andet i transportbranchen, hvor der tit bliver spurgt ind til, hvor langt man er, og hvornår man er der, og der. Her får jeg en køreplan ind om morgenen, som jeg skal i mål med på en effektiv og sikker måde i løbet af dagen,” fortæller Thomas Tirsbæk

Thomas Tirsbæk gør en dyd ud af at levere god service når han kører rundt til landets mange afhentningspladser, for det giver ham faglig stolthed.

”Jeg forsøger så vidt muligt at få et godt samarbejde med landmændene op at køre. Derfor sørger jeg altid for, at hvis en landmand tilmelder tre grise, så henter jeg også tre grise og ikke 2 en halv. Jeg gør også meget ud af at efterlade pladsen i ordentlig stand og behandle landmandens materiel med respekt,” fortæller Thomas Tirsbæk og fortsætter:

”Jeg tager gerne et ekstra skridt for kunderne, og går de ekstra 10 procent når det skal til, for så er jeg også lidt gladere og lidt mere stolt af mit arbejde, når jeg stempler ud. Især hvis jeg kommer steder, jeg ikke besøger så tit, såsom hestekunder, der måske ikke helt ved, hvordan dyret skal ligge, så gør jeg gerne lige lidt ekstra, for at få tingene gjort ordentligt.”

Chaufførens tips til en god afhentningsplads

Thomas Tirsbæk har hentet døde dyr i syv år, og har næsten været hele Danmark rundt i den røde lastbil, for at afhente dyr til genanvendelse hos Daka SecAnim. Han har i årenes løb set mange afhentningspladser, og ved derfor godt, hvilke tiltag på pladserne der gør hans arbejde nemt og smidigt.

”En vigtig ting, er vendepladsen. Vi må ikke bakke ud på offentlig vej og skal derfor helst kunne vende på pladsen. Derfor skal man også sørge for, at der ikke står vogne eller andet materiel på pladsen, der umuliggør en vending,” fortæller Thomas Tirsbæk og fortsætter:

”Vi skal også helst læsse dyrene fra lastbilens venstre side. Der er det værd at bemærke, at vores klo ikke kan vende og dreje. Det sætter nogle begrænsninger for vores handlemuligheder. Hvis man placerer sine dyr vinkelret på bilen, så det er nemt at grabbe dem, så gør man det også nemt for os at efterlade en pæn afhentningsplads.”

Det gør generelt Thomas Tirsbæks arbejde nemmere, når man tager højde for bilens begrænsninger, når man fylder pladsen op, men også når man som landmand har tænkt over indretningen af selve afhentningspladsen.

”Dem, der eksempelvis afskærmer deres afhentningsplads med et hegn, skal gerne tænke over, at det ikke bliver for højt på den side vi læsser fra, for vi skal gerne kunne se, hvad vi laver med kloen,” siger Thomas og fortsætter:

”Nogle steder bruger folk en presenning som afdækning, men den kan godt vikle sig ind i kloen, og det er noget bøvl. Vi er meget opmærksomme på ikke at udgøre en smittespredningsrisiko, og derfor skal vi helst ikke ned og stå på pladsen, for eksempelvis at pille en presenning af kloen.”

Generelt ser Thomas Tirsbæk dog en positiv udvikling hos landets husdyrproducenter.

”Jeg oplever, at der er større og større bevidsthed om, at de døde dyr ikke bare er et affaldsprodukt, men en ressource der kan udnyttes og recirkuleres. Flere er blevet bedre til at tilmelde deres dyr hurtigt og arbejde ordentligt med den del af produktionen,” slutter Thomas Tirsbæk.

Mangler du information om, hvordan du bedst indretter din afhentningsplads? Læs mere klik her

chauffør computer

Tænk over udtrykket fra din afhentningsplads

Det er ikke kun for chaufførens skyld, at du bør tænke over, hvordan din afhentningsplads tager sig ud. Hos Daka mener vi, at afhentningspladsen er en vigtig del at dit arbejdsmiljø og image.

Det første du ønsker at møde på vej til arbejde, er næppe de døde dyr fra den produktion, du prøver ihærdigt at passe på. Din afhentningsplads sender et signal til dem, der bruger den, og for dem der kører forbi. Tænk over det signal du ønsker at sende som arbejdsplads ved at håndtere denne del af din produktion på en anstændig måde. En gennemtænkt afhentningsplads kan have et positivt aftryk både på dit arbejdsmiljø og det signal du sender til samfundet omkring dig.

Flere biler til sommer

Fra sommeren 2021 begynder vi hos Daka Secanim at sætte ind med flere biler i de varme perioder. Det gør vi, for at vi hurtigere kan rykke ud til dyrene, inden de når at gå i forrådnelse. For os er det afgørende at indhente så friske dyr som muligt, da vi med friskere dyr kan lave mere og bedre biodiesel.

Dog hjælper flere biler ikke, hvis dyrene ikke løbende meldes til. Er du i tvivl om, hvordan du bedst håndterer tilmelding og afhentning? Vi har samlet landmandskonsulent Lars Jørgen Nielsens fem bedste råd lige her

lastbil henter kadaverkappe

Kontakt

råd og vejledning
Landmandskonsulent

Lars Jørgen Nielsen

E-Mail: ljn@daka.dk
Telefon: +45 7928 4692
Mobil: +45 5156 4692